Лента за търсене в Windows

Представяме Windows 11

Интуитивна навигация. Лесна организация. По-голяма бързина на работа. Както и нови функции за отключване на вашата продуктивност и креативност. Разгледайте тези функции на Windows 11 и научете защо Windows 11 най-добрият Windows досега.

Отворен компютър, поставен на маса

По-лесно използване

Разгледайте новите функции на Windows 11, които ви помагат да вършите нещата по бърз, забавен и лесен начин.

Универсално търсене

Изберете „Търсене“ в лентата на задачите и просто започнете да пишете това, което искате да намерите. Ще получите персонализирани резултати от вашите файлове, снимки, контакти, имейли и дори от мрежата.

Функции за достъпност

Навигирайте с помощта на гласово разпознаване1, вижте какво се казва с надписи в реално време или накарайте текста на екрана да се чете на глас от разказвач с естествен, човешки глас.2 Windows 11 улеснява всеки да използва своя компютър.

Архивиране в Windows

Чувствайте се незабавно удобно с вашия нов компютър. С Архивиране в Windows можете да настроите нещата по свой вкус, като лесно прехвърлите някои от любимите си настройки, файлове и приложения от стария си компютър.15 16 17

Компютър, на който се използва Помощ за прилепване на монитора

По-лесна продуктивност

Внесете баланс на вашия работен плот с лесни за използване инструменти и функции на Windows 11, които да ви помогнат да оптимизирате екранното си пространство и да увеличите максимално продуктивността си.

Помощ за прилепване

Организирайте това, което е на екрана ви, за миг, за да можете да изведете най-добрите си идеи. Просто плъзнете прозорец до ръба на екрана, за да активирате „Помощ за прилепване“ и ги „прилепете“ в чиста, организирана мрежа.3

Групи на работния плот

Поддържайте дигиталния си живот организиран с групи на работния плот за всички различни начини, по които работите и играете. Персонализираните фонове и етикети ви помагат да изградите специално пространство на работния плот за всяка област от живота си.

Синхронизирайте компютъра и телефона си

Microsoft Phone Link вече е налично за iPhone® и устройства с Android™. Преглеждайте известия, четете съобщения и набирайте повиквания от компютъра си13. По-малкото движение напред-назад между компютъра и телефона означава повече време за съсредоточаване.

Отворен компютър с екран за влизане

По-лесна сигурност

Функциите на Windows 11 ви дават силата да създавате, да си сътрудничите и да пазите нещата си защитени.

Производителност и сигурност

От момента на стартиране Windows 11 е нащрек. Той работи в комбинация с вашия хардуер и е проектиран с множество нива на защита, за да предпази вашите приложения, информация и поверителност.5

Защита на устройството с управление на смарт приложения

Windows 11 ще изпълнява само приложения, които имат добра репутация и които няма да компрометират вашите данни.6

Сигурност на Microsoft Edge

Освен че ви осигурява контрол над данните и защита от зловреден софтуер, Microsoft Edge може също така да сканира мрежата, за да провери дали паролите ви са компрометирани.

Вземете компютър с Windows 11

Открийте всички ползи от Windows 11 на нов компютър. Ще ви помогнем да намерите най-добрия избор за вашите нужди.

Търсите още?

Получете помощ за преминаването си към Windows 11 и се възползвайте максимално от работата си с Windows.

Man smiling holding PC with one hand, and a plant in the other hand

Вземете Windows 11

Лесна работа. По-бързо от всякога. Открийте всички ползи, които Windows 11 предлага.11

Станете участник в Insider

Регистрирайте се в програмата Windows Insider и започнете да се ангажирате с инженери, за да помогнете за оформянето на бъдещето на Windows.

Проверка за съвместимост

Използвайте приложението PC Health Check, за да видите дали вашият компютър може да работи с Windows 11​.10 11

Проверка за съвместимост

Вижте дали отговаряте на изискванията за надстройка. Влезте в компютъра си и изтеглете приложението PC Health Check, за да видите дали компютърът ви може да работи с Windows 11​.

Този компютър ще работи с Windows 11​

Компютърът ви отговаря на условията за безплатна надстройка до Windows 11. Проверете отново скоро, ако Windows 11 още не е готов за този компютър. Времето за надстройка може да варира в зависимост от устройството.11

Този компютър няма да работи с Windows 11​

Вашият компютър не отговаря на посочените изисквания. Windows 10 ще се поддържа до 14 октомври 2025 г., но може да разгледате и нови компютри, които ще работят с Windows 11​.12

Работим по този въпрос

Работим по това да определим дали Windows 11 ще работи на този компютър. Вижте спецификациите на Windows 11, за да прегледате минималните системни изисквания на Windows 11 и да сравните със спецификациите на компютъра си.

  • Екраните са симулирани. Наличността на функциите и приложението може да се различава в зависимост от региона.
  • 1 Зависи от хардуера. Необходим е компютър с Windows с възможност за използване на микрофон.
  • 2 Само американски английски за надписи в реално време и гласов достъп. Наличността на естествени гласове за разказвача се различава в зависимост от пазара: Вижте Приложение A: Поддържани езици и гласове.
  • 3 Някои оформления са налични само в зависимост от разделителната способност на дисплея и настройките на мащаба.
  • 4 Абонаментът се продава отделно.
  • 5 По време на периода на поддръжка, осигурен от производителя на оригинално оборудване (OEM).
  • 6 Предлага се само на последната версия на Windows 11. За да бъдете в максимална безопасност трябва да започнете с чисто нова система. Компютри, които са работили с предишни версии на Windows, трябва да направят пълно нулиране на операционната система Windows 11, за да работи функцията.
  • 10 За компютри с Windows 10 в режим S изтеглете тази версия на приложението PC Health Check.
  • 11 Надстройката до Windows 11 е достъпна за отговарящи на условията компютри, които отговарят на минималните спецификации за устройството. Времето за надстройка може да варира в зависимост от устройството. Може да са приложими такси за интернет услуги. Наличността на функциите и приложението може да се различава в зависимост от региона. Някои функции изискват специфичен хардуер (вж. Спецификации за Windows 11).
  • 12 Някои функции изискват специфичен хардуер, вижте Спецификации на Windows 11.
  • 13 Phone Link се предлага предварително инсталирано на вашия компютър с Windows 10 (Windows 10 с актуализация от поне май 2019 г.) или Windows 11. За да се възползвате от пълната функционалност, мобилните телефоните с Android трябва да са с Android 7.0 или по-нова версия. Phone Link за iOS изисква iPhone с iOS 14 или по-нова версия, устройство с Windows 11, Bluetooth връзка и най-новата версия на приложението Phone Link. Не се предлага за iPad (iPadOS) или MacOS. Съвместимостта на устройствата може да варира. Може да се прилагат регионални ограничения. Търговските марки са собственост на съответните им собственици.
  • 15 Windows може да архивира файлове, настройки и приложения от компютри с Windows 10 и по-нова версия. Възстановяване е налично в Windows 11, версия 22H2 и по-нова. Може да се прилагат географски ограничения.
  • 16 Изисква се акаунт в Microsoft. Включено е до 5 ГБ Microsoft Storage. Прехвърлянето на данни, превишаващи 5 ГБ, изисква активен абонамент или пробна версия на Microsoft.
  • 17 За да използвате Архивиране в Windows за възстановяване в компютър с Windows 11, се изисква да влезете по време на първоначалната настройка на устройството със същия акаунт в Microsoft, който сте използвали за архивирането в Windows 10.